Årskonferens Norrköping 7–9 juni

Välkommen till Kyrkokamerala föreningens årskonferens 2017 i Norrköping!

Norrköping, även kallat ”Peking” och Louis de Geers konsert & kongress står värd för årets kyrkokamerala konferens 2017. Kongressanläggningen ligger mitt i det gamla industrilandskapet intill Motala ström.

Hållbar framtid
Temat för årets konferens är ” Verksamhetsstyrning för en hållbar framtid” och det kommer att märkas i några av föreläsningarna, t ex. ”Ett värdefullt medarbetarskap” med Mia Hultman och ”Corporate Social Responsibility” med Sasja Beslik från Nordea. Temat målstyrning tillägnas ett helt eget seminariepass. Men naturligtvis har ekonomifrågor och inomkyrkliga frågor sitt självklara utrymme i programmet.

SE HELA PROGRAMMET »
SE ALLA SEMINARIER »

Boende och deltagaravgift
Konferensavgiften är 2 995 kronor och kommer att faktureras via Commee AB. Vi har reserverat rum på hotell som alla ligger inom promenadavstånd från Louis de Geer. Hotell bokar du via anmälningslänken. Logipriset varierar något mellan hotellen men logikostnaden för enkel-, respektive dubbelrum per natt framgår i bokningsformuläret inklusive moms för respektive hotell:

Elite Grand Hotel
Best Western Princess Hotel
Scandic Norrköping

Medlemsavgift
Glöm inte medlemsavgiften om du inte redan betalat – läs mer här »

Lokalvärdar
Årets lokalvärdar är Åsa af Ekenstam och Camilla Ruben, som också valdes till föreningens nya klubbmästare på årsmötet förra året i Jönköping. Camilla och Åsa hälsar oss alla hjärtligt välkomna till Norrköping och Östergötland.

Flyttad konferens
Som ni kanske har märkt så öppnar vi konferensen onsdagen den 7 juni och avslutar med lunch fredagen den 9 juni. Vi har även i år frångått vår gamla tradition med tisdag till torsdag eftersom nationaldagen infaller på tisdagen.

Båttur i Bråviken
Vad vore väl en kyrkokameral konferens utan en båttur, det har ju på sätt och vis blivit en tradition, och så också i år. Onsdagskvällen den 7 juni kastar vi loss för en båttur ut i Bråviken för att umgås och äta en bit mat.

”Peking”
Historien bakom att Norrköping kallas Peking har anknytningar till läroverket. Någon gång på 1910-talet besökte Sven Hedin, känd forskningsresande, läroverket och höll ett föredrag om sina besök i Kina. Han nämnde då att Nanking betydde den södra staden och ett par elever frågade då vilken som var den norra staden. Det är Peking, blev svaret. Några läroverkspojkar tog fasta på det och döpte snabbt Norrköping till detta. Att Söderköping blev Nanking glömdes snabbt bort. Norrköping kallas också för Sveriges Manchester på grund av sin anrika historia som textilindustristad.

VÄL MÖTT I PEKING VID MOTALA STRÖM!

Magnus Evenseth
Ordf., Sveriges kyrkokamerala förening

SE HELA PROGRAMMET »
SE ALLA SEMINARIER »

Huvudsponsorer Årskonferens 2017

Huvudsponsorer Årskonferens 2017: Nordea, Kyrkans Försäkring och Agrando