Talare – Årskonferens 2015

Vi säger välkommen till talarna vid årets konferens:

Robert Bergqvist, chefekonom, SEB

Bergqvist är sedan 1997 anställd på SEB och sedan juli 2007 bankens chefekonom.

Innan dess, 1988–1997, var Bergqvist anställd hos Riksbanken där han främst ansvarade för att förbereda underlag för penning- och valutapolitiska beslut samt tal för riksbankschefen. Under mitten av 1990-talet var Bergqvist ansvarig för analyser av Sveriges betalningsbalans.

I Bergqvists arbete för Riksbanken ingick även deltagande och medlemskap i flera internationella centralbanksmöten (t ex Bank for International Settlements och de nordiska centralbankernas samarbete).
Innan Bergqvist lämnade Riksbanken var han chef för analysverksamheten vid Riksbankens penning- och valutapolitiska avdelning.

Bergqvist innehar en Master of Science i ekonomi och statistik från Linköpings universitet.

Magdalena Forsberg, fyrfaldig vinnare av Jerringpriset

”Låt tankens kraft hjälpa dig att nå dina mål”

Magdalena Forsberg ger verktygen till att sätta mål och visar sedan hur man sedan med fokus och tankekraft når sina drömmar. Hon inspirerar dig till att med tankens kraft se möjligheter, tro på dig själv, le, bli lyckligare och mer energisk. Knepet är att man ska tänka positivt och att tro på sig själv. Om man kommer att nå dit man verkligen vill avgörs slutligen i ens eget huvud och om man är beredd att satsa helhjärtat på det. Insikterna sprider Magdalena med stor glädje och med ett varmt hjärta.

Före detta skidskytt och längdåkare med sex VM-guld och två OS-brons på meritlistan. I dag är hon egenföretagare och medverkar som expertkommentator i tv, föreläser om sin karriär, är skogsägare, idrottsansvarig på Hello Sweden och har designat en sportbehå för Swegmarks of Sweden. Magdalena vann ”Mästarnas mästare” i SVT 2013.

Ami Hemviken, föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap

”Det är inte tanken som räknas – men det gör din kommunikation”

Ami Hemviken kan konsten att inspirera och motivera stora grupper.
Med ett stort mått humor och massor av energi fångar hon sin publik som får uppleva glädjen i att våga mötas och utvecklas. Hon är beteendevetare i botten och arbetar som föreläsare, ledartränare och coach. Hon kontaktas återkommande av media för att uttala sig om retorik, lärande, ledarskap och beteendeförändring.

Under sina år som föreläsare och coach har hon hjälpt många företag och organisationer att få ut mer kraft och glädje från sina medarbetare. Hon är en underhållande utbildare som lyfter och inspirerar stora som små grupper. Hennes energi går inte att ducka för då den smittar av sig till alla hon möter och det i sin tur skapar resultat.

Med djupa kunskaper inom beteendevetenskap och kommunikation genomför hon ofta uppdrag med fokus på att förändra och utveckla beteenden genom just kommunikation. Kunskaper i och praktiserande av retorik och medveten kommunikation är inte ”good to have” – det är själva kärnan till framgång. Såväl på jobbet som privat.

David Stiernholm, struktör

”Skaffa superstruktur – Få mer tid över”

”Finns det ett botemedel mot stress, övertid och dubbelarbete? Om du frågar, så är svaret ja.”

I sina handfasta föreläsningar och utbildningar visar han hur du genom att organisera, fokusera och automatisera får mer tid över till det som är viktigt för dig och för verksamheten. David Stiernholm är struktör. Varje dag hjälper han människor och företag att bli mer effektiva genom att skapa bättre ordning och struktur. Hans motto: allting kan göras enklare!

Du som lyssnar får superkonkreta verktyg och metoder som du direkt kan använda på jobbet och hemma. David lär dig att spendera din dyrbara tid på ett smart sätt, och lägga kraften på de uppgifter som verkligen är viktiga. Du kommer snart att upptäcka att struktur är befriande och roligt.

David Stiernholm arbetar sedan 2004 som struktör och föreläsare för organisationer, företag, universitet och högskolor. Hans uppdragsgivare är allt från väletablerade storföretag till entreprenörsföretag i uppstartsfas. Och de finns i nästan alla branscher – över hela landet. Han är även författare till den uppmärksammade boken ”Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar”. David har examen i ekonomi med inriktning på entreprenörskap från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och har 1995-2003 arbetat inom handels- och tjänsteföretag som affärscontroller, it-chef och ställföreträdande vd.